Visningssenter

Visningsanlegg – Seløy sjøprodukter

(OBS: Hjemmesiden for visningsanlegget er under sårt tiltrengt oppdatering, og vil komme i nytt format. I mellomtiden se vår facebookside: “Visningsanlegg Seløy sjøprodukter”.)

En kulturarena som ivaretar og viser fiskeri og havbrukshistorien på Helgeland.

Fortid, nåtid og litt om muligheter og fremtid. Her får du innblikk i vår nære historie. En reise i tid og rom, fiskeri og havbrukshistorien til Seløy, Herøy og Helgeland.
Herøy er en kommune der lakseoppdrett har vært en solid vekstnæring siden starten for over førti år siden. På Seløy sjøprodukter’s visningsanlegg for fiskeri og havbruk kan du se utviklingen fra starten – til i dag. Vi lager opplegg for skoler, bedrifter, og foreninger/lag. Her er det også lokaler for kurs og konferanse.

I vår utstilling innendørs kan du bl.a se:

Selve Augustbryggo, som er oppusset tilsvarende slik fiskemottakene på Helgeland generelt opprinnelig så ut, produksjonsutstyr, bilder og fiskeredskaper med enkel beskrivelse fra en svunnen tid. Visning av en lærerik og nostalgisk film fra et Canadisk produksjonsselsap som filmet på Herøy på 1970- tallet. Filmen omhandler den spede begynnelse av norsk oppdrettsnæring.

Utendørs besøk på anlegg:

Her besøker du et meget moderne oppdrettsanlegg. Gå på land i forflåte hvor en guide viser og forteller om laksens liv fra yngel til slaktefisk. Guiden forteller om størrelsen og omfanget på en konsesjon, samt hvor mye den produserer.